یا ابالفضل

خلاصه اي از زندگينامه حضرت زينب كبري(س)

السلام عليکِ يا زينب کبري السلام عليکِ يا بنت رسول الله
السلام عليکِ يا بنت اميرالمومنين (س)

صبر را مفهوم معنا زينب است
کعبه غمهاي دنيا زينب است
چون حسين است آفتاب شهر عشق
ماهتاب عالم آرا زينب است
پيامبر اکرم (ص) مي فر ماييند: هر کس بر مصيبت هاي اين دختر زينب (سلام الله ) بگريد ، همانند کسي است که بر برادرانش ، حسن وحسين (ع) ، گريسته است .

نام : زينب (س)
نام پدر : حضرت اميرالمومنين علي بن ابيطالب (ع)
نام مادر : حضرت فاطمه زهرا (س)
ناريخ ولادت : روز پنجم جمادي الاولي سال پنجم يا ششم هجري قمري
محل تولد : مدينه
کنيه : ام الحسن و ام الکلثوم
القاب : صديقه الصغري، عصمة الصغري، وليه الله العظمي ، ناموس الکبري ، شريکةالحسين (ع) ، کامله ، فاضله و...
همسر : عبدالله فرزند جعفر بن ابيطالب
تعداد فرزندان : 3 پسر ( علي ، عون ، جعفر )
و1 دختر ( ام الکلثوم )
وفات : شب يکشنبه 15 رجب سال 63 هجري قمري
محل دفن : شام


مقدمه :



آن گلهاي زيبا وپر طراوت بهار را ديده ايد که چگونه به فضاي اطراف خود جان مي بخشند وهمه جا را آکنده از زيبائي و لطافت ميسازند ؟ وآيا تا بحال ديده ايد که ناگهان تند بادي خشمگين وبيرحم دميوزد ، گلهاي زيبا را از شاخه هاي درختان جدا ميسازد وبر زمين ميافکند.


هنگاميکه آن گلبرگهاي زيبا روي زمين پراکنده ميشود آن باغبان شوريده را مشاهده کنيد که با چه حسرت واندوهي به آن گلبرگها ي زيبا مينگرد . قطرات اشکهايش را ببينيد که آرام آرام بر گونه اش سرازير ميشود . باغبان خوب ميداند که دقايقي پس از ان زيبائي وطراوت باغش با ريختن گلبرگها از بين ميرود وديگر از آن عطر مست کننده خبري نخواهد بود .


وزينب (س) نيز همچون آن باغباني شوريده حال ناظر پر پر شدن گلهاي زيبائي بود که جهان را عطراگين ميساختند ونمونه هاي کاملي از فضيلتهاي انساني بودند. زينب در دنيائي پر از نامردي ، پليدي وفريب صلاي آزادي وانسانيت سرداد واز فضيلت هاي انساني وارزش تعاليم اسلام سخن گفت ومردمي را که دست خويش را بجنايت آلوده وبعد ابلهانه بر کرده هاي خويش افسوس خورده وبر سوگ نشسته بودند بباد ملامت گرفت .


هوش و ذکاوت:


در اهميت هوش و ذکاوت آن بانوى بزرگوار همين بس که خطبه طولانى و بلندى را که حضرت صديقه کبرى فاطمه زهرا (س) در دفاع از حق اميرالمؤمنين (ع) و غصب فدک در حضور اصحاب پيغمبر اکرم (س)ايراد فرمودند، حضرت زينب (ع) روايت فرموده است. که حضرت زينب عليها السلام با اينکه دخترى خردسال (يعنى هفت ساله و يا کمتر) بود، اين خطبه عجيب و غرّاء که محتوى معارف اسلامى و فلسفه احکام و مطالب زيادى است را با يک مرتبه شنيدن حفظ کرده، و خود يکى از راويان اين خطبه بليغه و غراء مي باشد.




فصاحت و بلاغت:
 

کلمات و فرمايشات گهربار آن حضرت در خطبه هايى که از آن حضرت روايت شده، خود قوي ترين دليل بر کمال فصاحت و بلاغت آن بانوى بزرگوار مي باشد. همان بانويى که امام سجاد (ع) در حق ايشان فرمودند:

«اى عمّه! شما الحمد للّه بانوى دانشمندى هستيد که تعليم نديده، و بانوى فهميده اى هستى که بشرى تو را تفهيم ننموده است».

در اينجا مرورى کوتاه به قسمتى از خطبه آن حضرت در مجلس يزيد که يکى از بزرگترين حرکتهاى آن حضرت، در واقعه کربلا بود که دستگاه حکومت بنى اميه را به شدّت لرزاند مي کنيم:

«به خدا قسم اى يزيد، هر چه کردى بازگشت آن به سوى خودت خواهد بود، چرا که تو جز پوست خود نشکافتى و جز گوشت خود ندريدى.

اى يزيد! در آن روزى که خداوند بدنهاى پاک شهيدانمان را حاضر مي کند تا حقوق خود را از ستمگر بستاند، تو بر رسول خدا (ص) وارد خواهى شد، امّا مي دانى در چه حالى؟ در حاليکه خون عزيزان او را ريخته و حرمت ذرّيه او را از بين برده اى. آرى اى يزيد! از اين پيروزى ظاهرى که به دست آورده اى، غرق شادى مشو، و آن عزيزان را که در کربلا به خاک و خون کشيده اى، مغلوب و مرده مپندار. که خداوند مي فرمايد: (کسانى را که در راه خدا شهيد شده اند مرده مپنداريد. بلکه آنان زنده اند و در نزد خداى خود روزى مي خورند). سوره مبارکه آل عمران ، آيه 169

و اى يزيد! براى تو همين بس که حاکم در آن روز خداوند، و دشمن تو پيامبر خدا، و ياور و پشتيبان اهل بيت جبرئيل باشد. و به زودى کسى که اين مقام را براى تو زينت داده و تو را بر گردن مسلمين سوار کرده است (يعنى معاويه)، خواهد دانست که چه جانشين بدى براى خود تعيين کرده و در روز جزا درخواهيد يافت که بدترين مکان از آنِ کيست؟ و بدبختى و ضعف و زبونى شامل چه افرادى خواهد شد.

حضرت زينب (س) بزرگ بانوي جهان اسلام، بيدادگر و ادامه دهنده حادثه عاشورا و دارنده دانشهاي دو جهان و به گفته امام سجاد (ع): " داناي بدون آموزگار و فهميده بدون فهماننده " بود. الگوي راستين وي، بانوي دو جهان, حضرت فاطمه (س) مادر وي بوده است. زينب (س) در دامان پرمهر و معنويت فاطمه (س) از سرچشمه معارف اسلامي و قرآني سيراب گشت. رسالت راستين زينب هنگامي آغاز گرديد که پس از به شهادت رسيدن امام حسين (ع) و هفتاد و دو تن از يارانش با ايراد سخنان آتشين به بيدارگري مردم کوفه و ستيز با ستمکاران و يزيديان پرداخت.



پس از واقعه خونبار کربلا نقش ايشان روند تازه تري يافت. آن حضرت در اين دوران ضمن حضور در کاروان اسراي کربلا در برابر حکام جور قرار گرفتند و به افشاگري ظلم و ستم وارد بر آل طه از سوي خاندان اميه پرداختند. آن حضرت در اين دوران سخت با حضور در کاخ برخي حکمرانان جور زمان مانند يزيد و ابن زياد، با تاکيد برحقانيت طريق آل محمد بر سخنان و تبليغات مسموم خاندان اميه درباره بني هاشم خط بطلان کشيدند.

صديقه توانا، عقليه دودمان وحي، تربيت شده خاندان نبوت، حضرت زينب کبري(س) است. همو که در بزرگواري و کرامتش بسيار سخن ها گفته و نوشته اند.

او نمودار حق و جهاد در راه خدا و نگهدارنده ايمان و عقيده، قهرمان دليري و شجاعت، جلوه فصاحت و بلاغت، شعله ستيزه جوي باطل و آتش افشان حق در برابر نيروهاي ستمگر و کوبنده دژخيمان زورگو است.
زينب(س) تجسم زهد، ورع، علم، عفاف و شهامت و عقيله طاهره، متعلق به اخلاق الهي است. اين بزرگوار (س) راه مقاومت در برابر باطل را به امت نشان داد و فداکاري در راه خدا و چشم پوشي از همه چيز را در راه برافراشتن پرچم حق به همه ياد داد.

ايثار، فداکاري، صبر و بردباري، علم وسيع و دانش وافر، سخنان سنجيده و منطقي او در فرصت هاي حساس توأم با آن مظلوميت و ستم هاي جانکاهي که به او وارد آمده است، از او چهره يک شخصيت بي نظير، رزم آور شجاع، جهادگر بي باک و سخنور توانا را در قلوب و اذهان ترسيم نموده است که تا چرخ زمان حرکت دارد، تا نسل ها در روي زمين حيات دارند و تا زمين دور خورشيد مي گردد اين چراغ فروزان، نورافکن جهانيان و نسل هاي آينده خواهد بود.

کرامات


به غير از انوار مقدسه چهارده معصوم (ع ) ، در ميان خاندان رسالت و اهل بيت گرامى پيامبر اکرم (ص) ، افرادى هستند که در نزد خداوند متعال داراى رتبه و منزلت رفيع و والايى مي باشند و توسل به ايشان، موجب گشايش مشکلات و معضلات امور ديگران است. مانند حضرت اباالفضل (ع) که حتى در موارد زيادى مسيحيان به آن حضرت متوسل شده و به برکت توسل به آن حضرت مشکلاتشان حل گرديده و به حوائج و خواسته هاى خويش نائل گرديده اند.

حضرت زينب (س) نيز بانويى بزرگوار از اين دودمان پاک است که توسل به آن حضرت براى حل مشکلات بزرگ بسيار تجربه شده است و کرامات بسيارى از آن بانوى گرامى نقل شده است.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






نوشته شده در تاريخ سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:, توسط عباس اله داد